Hoe prikkel jij je gedachten?

Tijdens een coaching traject stel ik onderzoekende vragen zoals, waar wil je een oplossing voor vinden, welke veranderingen wil je graag realiseren en wat zullen die veranderingen voor je betekenen.  Als je nieuwsgierig bent naar de antwoorden op deze vragen en de wens hebt om te veranderen, zodat je jouw doel weet te bereiken,
(ook al heb je deze nog niet helder), dan kan ik je, hierbij begeleiden.

Wat is het leven wat je wilt leven?

Het leven heeft ons allemaal voorzien van een prachtige gereedschapskist, waar al onze vaardigheden,  bekwaamheden,  leerervaringen en onze functionele overtuigen inzitten. Daarnaast dragen we  allemaal een rugzakje waarin we bewust en vooral onbewust, ballast vanuit het verleden meenemen.

De vraag is: kun je putten uit je gereedschapskist of laat je je beïnvloeden door de ballast uit je verleden.

Door gericht te vertellen over hoe het nu werkelijk met je gaat, waar je misschien wel bang voor bent of waar je meer of minder van wilt  in je leven, neem je het stuur in eigen hand en krijg je inzicht om weer betekenis geven aan de persoon die jij bent en waar jij voor wilt gaan.

Tijdens het coachen kies ik voor een begeleidende vorm, welke het meest passend voor je is en aansluit bij de kern je vraag.  Vanuit een combinatie van verschillende methoden en werkvormen, kijken we samen wat het beste voor je werkt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken.

ACT (Acceptance & Commitment Therapy):

Is een onderdeel van de derde generatie gedragstherapie in de psychologie. Bij ACT therapie gaat het om je persoonlijke waarden, te leren accepteren wat je niet kunt veranderen en erom (vaak kleine, soms grote) duurzame veranderingen in het dagelijkse leven in te zetten.  Door herhaling van het (nieuwe) gedrag zal je steeds beter gaan beseffen dat tegenslag en moeilijkheden net zozeer bij het leven horen als succes en geluk.

Verlieskunde

Verliezen omvatten het totale leven. Een verlieservaring kan een groot gevolg hebben in verschillende levensgebieden. Het werken vanuit de transitiecirkel is een methode die je stap voor stap door het proces heen leidt, je inzicht geeft in waar je staat en hoe je weer betekenis aan je leven kunt kunt geven.

Oplossingsgericht coachen:

Oplossingsgericht denken en werken is een methode, welke zijn toepassingen kent op, zowel de individuele persoon, als binnen een organisatie, die uit gaat van wat er nog steeds goed gaat ondanks de problemen en maakt gebruik van de eigen sterke punten van de cliënt of het team. Oplossingsgericht werken is een systemische methode.

Narratieve methode:

Narratief betekent ‘vertellend’ of ‘verhalend’. Deze methode is gebaseerd op de Career Story Interview van Mark Savikas. De narratieve methode maakt gebruik van jouw eigen levensverhaal, waardoor je meer inzicht krijgt in keuzes rondom je studie, loopbaan en leven.

Total Coaching:

Is gericht op het verdiepen van je bewustzijn voor wat betreft de effecten van het eigen gedrag. Je wilt graag verandering en verdieping in je leven, in relatie tot je gedrag, je gevoel en je gedachten.  Je wilt jezelf kunnen inspireren tot verandering.

Inspirerende tekst
 

Wat het einde van de wereld is voor de rups, betekent het begin van de wereld voor de vlinder.
Lao Tse