Act en Life Coach Gerda

De beste keuze is een keuze.

Zorg voor een ander, loopt als een rode draad door mijn leven. Als klein meisje liep ik trots in een verpleegsterjurkje rond  met een klein wit koffertje met een rood kruis erop en bood ik iedereen gevraagd en ongevraagd mijn hulp aan. Dit ben ik in mijn werk en privé leven lange tijd blijven doen, gevraagd en ongevraagd hulp bieden. Vaak werd er dankbaar gebruik van gemaakt en soms werd het afgewezen, waardoor ik me afgewezen voelde.

Ik was een kei in het voldoen aan de verwachtingen van anderen. Wat ik voor zelf wilde, stopte ik ver weg, daarvoor vond ik mezelf niet belangrijk genoeg. In mijn werk en privé leven koste het met steeds meer moeite om aan de verwachtingen, (waarvan IK dacht dat de verwachtingen waren) te voldoen. Ik werd hier onzeker van en ging steeds harder en harder werken.  Met als resultaat altijd moe en het gevoel dat goed nooit goed genoeg was.

ACT Coach Gerda

Ik ontdekte dat anderen helpen met hun onzekerheden, wensen en verlangens kleur gaf aan mijn dag. Na het volgen van verschillende coach opleidingen wist ik mijn hart ligt bij coachen.  Ik bleef echter nog doen wat ik altijd al deed en kreeg wat ik altijd al kreeg.

TOT DAT…..

een reorganisatie en de gevolgen van Covid in mijn werk, mijn wereld van de ene op de andere dag compleet veranderde. Mijn contract werd niet verlengd, zo ontstond er ruimte om te bedenken wat wil ik nu echt. Mijn verlangen om mensen te coachen die een verandering in hun leven willen werd steeds groter. Dus tijd om de knoop door te hakken en invulling te geven aan mijn droom, het volgen van een opleiding tot psychosociaal therapeut. 

Ik ben zo dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt! Ik doe nu waar ik gelukkig van word en ervaar voldoening daar ik nu doe wat IK belangrijk vind. Ik slaap weer lekker zonder uren naar het plafond te staren. Als ik in de spiegel kijk zie ik een blij mens. Ik voldoe aan mijn eigen verwachtingen. Werk niet meer harder en harder en ben nu fitter en energieker. Ik ben weer een leuke partner, moeder en vriendin en ervaar zoveel meer plezier in mijn leven.

Dit is typisch Gerda

Ik ben een warm en enthousiast mens en ben oprecht geïnteresseerd in de verhalen en levens van mensen met al hun ups & downs.
Humor helpt me om met tegenslag om te gaan, met humor weet ik overal iets positiefs uit te halen, wat natuurlijk niet betekent dat ik doe alsof het negatieve er niet is. Ik kies er alleen voor om mijn humeur of mijn leven hier niet door te laten bepalen.
Ik ben wie ik ben door mijn kwetsbare en krachtige kant.
Ik volg mijn intuïtie, juist als het mijn verstand het anders heeft bedacht. Ik heb namelijk al vaak gemerkt dat mijn intuïtie veel betere ideeën heeft dan mijn verstand!
Ik onderneem nieuwe spannende dingen, kijk hiervoor het monster in de ogen en doe wat ik wil doen, ook al is het spannend. En dat zorgt voor mijn WAUW moment.

Mijn visie op coaching is ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’
Dat is wat ik ervaren heb in de momenten in mijn leven die om een verandering of een oplossing vroegen. Het gaat niet om het reduceren van lastige gedachten en emoties, maar over het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht waardoor je, je leven kunt leiden zoals jij dat graag wilt.

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat….

Ik elke ochtend bij het wakker worden even incheck met de vraag “hoe gaat het met je”, en elke avond voor het inslapen uitcheck met het benoemen waar ik dankbaar voor ben.
Ik het heerlijk vind om me helemaal te verliezen in psychologische trillers en dan voor niets en niemand bereikbaar ben.
Yoga mijn lijf nog niet in een buigzame bamboestengel heeft veranderd, maar ik hier wel heel blij van word en energie van krijg.
Ik ervan geniet om anderen met een onverwacht cadeautje te verrassen.
Mijn lijstje met steden die ik nog graag wil bezoeken, groeit nog steeds. De top 3 op mijn verlanglijstje zijn; Barcelona, Edinburgh en Rome.
Ik graag in restaurants eet waar elke bord als een feestje is opgemaakt.
Ik me elk seizoen opnieuw blijf verwonderen wat de natuur voor moois te bieden heeft, het maakt me bewust dat ik leef.

“Praten over problemen creëert problemen – praten over oplossingen creëert oplossingen”

Steve de Shaze