gedachtenknoop paardenbloem

De beste keuze is een keuze, waarbij geen keuze ook een keuze is.

Als klein meisje liep ik trots in een verpleegsterjurkje rond met een klein wit koffertje met een rood kruis erop en wilde ik iedereen helpen. Zorg voor een ander, loopt als een rode draad door mijn leven. Dit ben ik in mijn werk en privé leven lange tijd blijven doen, gevraagd en ongevraagd hulp bieden. Soms werd er dankbaar gebruik van gemaakt en soms werd het afgewezen, waardoor ik me afgewezen voelde.

Ik was altijd bezig om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen, zelfs als ik niet eens wist wat de verwachtingen waren. Wat ik voor mezelf wilde, duwde ik ver weg, daarvoor vond ik mezelf niet goed genoeg. In mijn werk en privé leven koste het me steeds meer en meer moeite om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Ik werd hier onzeker van en twijfelde steeds meer aan mezelf.  Met als resultaat dat het veel energie koste en het gevoel dat goed nooit goed genoeg was.

Coach Gerda
Tot ik ontdekte dat anderen helpen met hun onzekerheden, wensen en verlangens, kleur gaf aan mijn dag. Na het volgen van verschillende opleidingen wist ik mijn hart ligt bij coachen en begeleiden.
TOT DAT…..
Een reorganisatie en de impact van Covid, mijn wereld van de ene op de andere dag compleet veranderde. Mijn contract werd niet verlengd waardoor mijn baan kwam te vervallen. Hierdoor ontstond er ruimte om te bedenken wat wil ik nu echt. Mijn verlangen om mensen te begeleiden die een verandering in hun leven wilden werd steeds groter. Dus tijd om een keuze te maken en hiermee invulling te geven aan mijn droom, het begeleiden van anderen bij hun hulpvraag. De stap naar de opleiding tot psychosociaal therapeut was toen snel gezet. Ik ben zo dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt! Ik doe nu waar ik gelukkig van word. Ik slaap weer lekker zonder uren naar het plafond te staren. Als ik in de spiegel kijk zie ik een blij mens. Ik voldoe nu aan mijn eigen verwachtingen. Werk niet meer harder en harder en voel me nu fitter en energieker. Ik ben weer een gezellige partner, fijne collega en leuke vriendin.
Dit is typisch Gerda
Ik ben een warm en enthousiast mens en ben oprecht geïnteresseerd in de verhalen en levens van mensen met al hun ups & downs. Humor helpt me om met tegenslag om te gaan en weet ik overal iets positiefs uit te halen, wat natuurlijk niet betekent dat ik doe alsof het negatieve er niet is. Ik kies er alleen voor om mijn humeur of mijn leven hier niet door te laten bepalen. Ik ben wie ik ben, juist door mijn kwetsbare en krachtige kant. Ik volg mijn intuïtie, juist als het mijn verstand het anders heeft bedacht. Ik heb namelijk al vaak gemerkt dat mijn intuïtie veel betere ideeën heeft dan mijn verstand! Mijn visie op coaching is  ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’ Dat is wat ik ervaren heb in de momenten in mijn leven die om een verandering of een oplossing vroegen. Het gaat niet om het reduceren van lastige gedachten en emoties, maar over het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht waardoor je, het leven kunt leven zoals jij dat graag wilt.
Als je me zou kennen, dan zou je weten dat….
Ik elke ochtend bij het wakker worden even incheck met de vraag “hoe gaat het met je”, en elke avond voor het inslapen uitcheck met het benoemen waar ik dankbaar voor ben. Ik het heerlijk vind om me helemaal te verliezen in psychologische trillers en dan voor niets en niemand bereikbaar ben. Yoga mijn lijf nog niet in een buigzame bamboestengel heeft veranderd, maar ik hier wel heel blij van word en energie van krijg. Mijn lijstje met steden die ik nog graag wil bezoeken, groeit nog steeds. De top 3 op mijn verlanglijstje zijn; Barcelona, Edinburgh en Rome. Ik me elk seizoen opnieuw blijf verwonderen wat de natuur voor moois te bieden heeft, het maakt me bewust en dankbaar dat ik leef.

Inspirerende tekst

“Praten over problemen creëert problemen – praten over oplossingen creëert oplossingen”

Steve de Shaze